Takläggare Spånga

Vi utför alla typer av takarbeten

Takomläggning

Takrenovering

Takbyten

Skall du lägga nytt, renovera eller byta tak? Imperial Bygg är din högkvalitativa takläggare som gör helrenoveringar och takomläggningar i hela Stockholmsområdet. Som takläggare lägger vi de flesta typer av tak, t.ex. tegel, betong, plåt och papptak.

Vi arbetar med alla takmaterial

ImperialBygg

Papptak

ImperialBygg

Tegeltak

ImperialBygg

Plåttak

ImperialBygg

Shingeltak

Taket är ett viktigt byggnadselement i byggnaden. Det är utformat för att skydda huset från nederbörd, ge värme och vattentätning och bestämmer också till stor del byggnadens utsida. Ett tak är ett takelement som ger direkt skydd mot nederbörd.

Imperial Bygg kommer att erbjuda prisvärda takarbeten i Spånga. Vi erbjuder ett brett utbud av material, vilket gör att du kan välja exakt den beläggning som framgångsrikt betonar ditt hemstil samtidigt som du ger tillförlitligt skydd. Typen för takmaterial och takkonstruktion fastställs i designfasen och bestämmer kostnaden för takarbeten i Spånga och alla andra städer. Vår prislista visar priserna för takanordningen och kostnaden för takarbeten som är aktuella just nu.

Våra referenser

1
2
3

Takdesignfunktioner Spånga

Genom lutningens lutningsvinkel är taken uppdelade i två bastyper: lutande och plana. De förstnämnda har en viss lutning på ytan, vilket förhindrar stillastående vatten och dramatiskt minskar risken för läckage. Men när det gäller en platt beläggning kommer priserna för takarbete i prislistan att vara mycket lägre. Sådana strukturer är enkla att installera, lämpliga för att placera en mängd olika utrustning, som används för en sommarträdgård.

Det är möjligt att utföra enheten på ett trähus med eller utan vind. Vindstrukturer är i sin tur uppdelade i kalla och varma. Lutningarna består av takbjälkar och svarvar. Bärelementet för takbjälken är Mauerlat, som förbinder taket med väggarna och fördelar lasten jämnt.

På platser där sluttningarna skär varandra bildas sneda och horisontella revben. De senare kallas ås och takkanten som sticker ut över väggarna är ett överhäng. Främre överhäng är placerade snett, takfot - horisontellt, med en utgång utanför ytterväggarna. Ett sådant tak- och takarrangemang ger vattenflöde längs sluttningar och takrännor i nedröret och sedan in i en speciell behållare.

Grundläggande geometriska takvarianter

Husets takstruktur varierar beroende på antalet backar. Enligt denna parameter särskiljs gt; en-, två-, tre-, fyra- och flerlutningsstrukturer. Nedan följer de mest populära takdesignerna i Spånga.

  • Skjul. Den enklaste av alla sorter. Följaktligen kommer priset på 1 m2 takarbete att vara minimalt. Oftast används ett lutande tak för uthus, garage, verandor och förvaringsutrymmen.
  • Gavel. Den vanligaste typen, vilket ger närvaron av två stingrays. Även en billig takanordning av denna typ gör att du kan använda alla material för täckning. Utrymmet mellan backarna, kallat fronton, är en förlängning av byggnadsväggen.
  • Tält. Det ser ut som ett tält i form, därav namnet. Taket består av 4 backar som konvergerar vid första punkten. Det är helt symmetriskt och används ofta i fyrkantiga hem. Priset per kvadratmeter arbete på taket och taket av denna typ kommer att vara något högre jämfört med enkel- och gavelkonstruktioner, vilket beror på den högre arbetsintensiteten.
  • Höft (höft). Två av dess fyra backar är triangulära och två är trapetsformade utan framsteg. Det är lämpligt att beställa ett sådant nyckelfärdigt tak där det finns en betydande vindbelastning. I vår prislista för takläggningar anges också höftstrukturer.
  • Mansard (trasig). Lutningarna ligger med olika backar, den övre är mildare, den nedre har en brant sluttning. En sådan anordning för taket på ett trähus gör att du kan använda utrymmet under taket med maximal nytta, utrusta vindgolvet. 
Beräkna takets kostnad

med hjälp av en online-kalkylator

Beräkna